Een brommert van weleer...

15 mei 2023 - 19 mei 2023

Jaren zoeken naar iets uit het verre verleden. Ooit ruilde ik mijn blauwe Tomos 2L met voetversnelling in voor een groene Batavus racefiets. Die racefiets deed niet veel jaren dienst, maar de Tomos was weg. Voorgoed. Voorgoed? Je kunt eens kijken wat de mogelijkheden zijn, maar die leidden niet tot een blauwe vervanger, niet tot een Tomos 2L. Totdat... totdat iemand mij vertelde dat ik op de bekende website moest kijken waar de markt voor tweedehands spullen wordt gehouden. Zoeken op "bromfiets" leverde direct een Tomos 2L op. En de kleur? Blauw!
Vervoer regelen... Een mooie bromfietstrailer geleend van goede vrienden. Je merkt niet dat het karretje achter de auto hangt, het breng de bromfiets wel veilig op de bestemde plaats.

Er volgde een "reis" naar het hoge noorden om de fiets te kopen en daarna nog een keer om de aankoop op te halen.

Er moet wel het een en ander aan opgeknapt worden, maar de Tomos is technisch helemaal in orde. Het chroom is in mindere staat, daar zit dus de "opknap-opdracht". Dat gaan we de komende tijd wel zien, eerst maar eens rijden. Want denk je dat je eenvoudig een helm kunt kopen in een winkel, zodat je die ook kunt passen? Dat gaat niet, alle winkels in mijn woonomgeving die ik op internet vond waren verdwenen! Dan maar via het wereldwijde web...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten