Een nieuwe loot aan de stam

Het kon niet uitblijven: het meisje roept al jaren dat ze graag dakloos wil worden. Nou, het is zover: er is een cabrio aangeschaft, die de vierde auto in ons wagenpark gaat vormen. Een Japanner dit keer, het dakloze kleinere broertje van onze 323 F een MX 5 na uit 1991. Rood van kleur en in een zeer goede staat. De eerste foto moet nog komen...


En daar is 'ie dan, op 25 februari 2017 op naam van het meisje gekomen en meegenomen naar huis...


 Natuurlijk moest deze al bejaarde schoonheid meteen mee naar huis, want er is momenteel slechts één auto bij huis, en soms is dat heel erg lastig...

Flauwe kul natuurlijk: je kunt maar ;één auto gelijktijdig berijden, en het is onze bedoeling dat we daarvan kunnen genieten. En zeg nou zelf... Je moet toegeven dat dit toch wel heel erg mooi is. En het allerleukste is dat je bij mooi weer dakloos door het leven kunt hobbelen...
De auto is tip-top in orde gemaakt voordat deze werd "geleverd" door de voorgaande eigenaren.
Glimmend als een spiegeltje, zelfs gewassen omdat we op weg naar de verkoper waren. Die heeft er alles aan gedaan om een mooie auto af te leveren. Dat is - zoals je kunt zien - goed gelukt.


Mooi rood is niet lelijk.... En vandaag, op 12 maart 2017, bij een mooi zonnetje en een graadje of tien heerlijk zonder kap een eindje gereden! Samen met het meisje door de polder, wind in je haren, zon in de snoet. Wat is het leven toch lekker!

En dan wordt het 19 maart 2017. Het dak moet er toch een keer af... Dan maar vandaag met de opening van het cabrio-seizoen. Het is lekker weer: een graad of 10 en af en toe regen, dus dat moet helemaal goed komen. Verzamelen op de Agorahof in Lelystad, waar we Marco en Roger van de Fiat-club tegenkomen. Ze regelen het verkeer op het plein vanuit hun lidmaatschap van de organiserende club, de Barchetta-club. Het is een leuk evenement! mooie rit, erg goed verzorgd, lekkere lunch, alles in goede sfeer! En: de zon probeerde door het wolkendek heen te prikken... Kijk, zo zag het er uit toen we op het plein aan kwamen.
Regendruppels op de motorkap, het dak dicht....


We zijn toch met z'n allen van start gegaan, met een routebeschrijving en - natuurlijk - een mooie rally-plaat.

Vanuit het hotel, waar de inschrijftafel stond, zag het plein er kleurrijk uit met al die dakloze tweezittertjes.

Natuurlijk heb ik ook even op het balkon van het hotel gekeken, want daar heb je een nog mooier overzicht. Van boven af ziet zo'n plein er ook heel leuk uit!Het stomme is natuurlijk dat we onderweg tijdens de rit helemaal geen foto's hebben gemaakt. Het lijkt nu net of het altijd maar regent sinds we die rode auto hebben, maar gelukkig is dat niet zo. Het weekend daarna reden we open naar Limburg en kwamen we ook zonder dak weer terug in Lelystad.
Maar: die domme fout van geen foto's maken zorgt er nu wel voor dat er nog steeds geen plaatje is van onze nieuwe aanwinst met een open dak... Dat moet er dus nog wel komen!

zaterdag 27 januari 2018
We hebben het afgelopen jaar natuurlijk best wat gedaan met ons nieuwe speelgoed. In het weekend van 10 juni 2017 gingen we met een groot deel van de Flevo-klassiekers naar de achterhoek, waar we met heerlijk weer een prachtige rondrit maakten die ons naar een kachelmuseum bracht, en naar een ouderwets kruidenierswinkeltje van de Enkabé. Er was ook een bezoek aan een heus kasteel met een rondleiding van de kasteelvrouwe... En ondertussen logeerden we in Landgoedhotel Ehzerwold in Almen, een perfecte verblijfplaats!
Wat plaatjes van dat weekend:
Het hotel

de kleine steeldief

Kachels, kachels en kachels (maar ook boilers en strijkijzers)


 Welkom in de winkel waar je van alles kunt zien (maar niet kopen, want dan raakt de voorraad snel op...)
Bij de melkboer(derij)
Afwachten wat de bezichtiging gaat opleveren

Groeit hier iets moois???

De inleiding van de kasteeldame

de "woonkamer"...

het meisje aan de wandel

mooi rood is niet lelijk!Mooie plaatjes, maar nog steeds geen duidelijke foto van ons rode speeltje! Dat gaat vast veranderen, als we op 18 maart voor de tweede keer het cabrio-seizoen gaan openen. Dat wordt een nieuwe kans op "het dak er af"!

20 maart 2018
Dat dak bleef er dus netjes op. Oef, wat was het koud in het weekend dat het cabrioseizoen werd geopend. Heel goed georganiseerd, maar ja, het weer regelen lukt (gelukkig) nog steeds niet. Op zaterdag met de al aanwezige mensen in 22 auto's naar kasteel Singraven in Denekamp gereden (mooi, kleurrijk konvooi) en dat tijdens een mooie rondleiding bekeken.

met dank aan Claudia uit Zoetermeer, van wie ik deze mooie foto kreeg.
's Avonds met z'n allen op de bowlingbaan een balletje gooien (neen, niet opwerpen, daarvoor zijn die dingen echt te zwaar).


geleend van de website van hotel "Het wapen van Delden",
onze verblijfplaats dit weekend


En dan op zondag de rit waarom het allemaal is begonnen. Door het mooie Twentse landschap, langs plaatsen als Borculo, Groenlo, Goor, Nijverdal, over de Holter Berg, langs kasteel Vorden (zie het evenement van 20 jaar Flevo-klassiekers) en boerenweggetjes en wat grotere wegen, met een goed verzorgde lunch. Tot slot een prijsuitreiking en nababbelen. Zoals een vriend van ons ooit eens zei: "Je zult er maar mee gestraft worden". 't Was een geweldig fijn weekend, ondanks die dichte kap.

Waarom dicht zal je je afvragen. Nou... wij denken dat de kap na een opening niet meer te sluiten zou zijn. Het was erg koud en het kunststof van de kap wordt dan erg stug.

We hadden er vrijdagavond al last mee in de garage, toen de hard-top van de cabrio werd verwijderd. Dat werd twintig minuten sjorren en trekken met z'n tweetjes om de kap te sluiten.

Tja, die gesloten kap, da's een heel klein beetje jammer, maar binnenkort komt er weer een kans om het dak er af te rijden... Met een beetje goede wil gaan we dat dus doen.

2 april 2018
Na dat koude weekend in Tukkerland hadden we behoefte aan een wat warmer ritje, zodat we dakloos konden rijden. Dat lukte op de eerste paasdag met de traditionele Paasrit van de Flevo-klassiekers.
Verzamelen bij Checkpoint Charly op de dijk naar Enkhuizen. Met een druilerig motregentje reden we er naar toe, zorgvuldig met gesloten dak. Er stonden al drie DAFjes, maar nadat wij ons hadden voorzien van koffie en thee kwamen er steeds meer oude voertuigen. Dat gaf leuke plaatjes!Veel (42 deelnemende) auto's en een prijsuitreiking in Lelystad. De tocht voerde ons naar Noord-Holland en liet ons weer veel mooi Nederland zien. Plaatsjes als Twisk en Opperdoes, Hoorn en Medemblik, Enkhuizen en Bovenkarspel gleden aan de ramen van de cabrio voorbij. De hele dag met open dak, nog niet al te warm, maar wel goed uit te houden. Zoals dat gaat in deze tijd van het jaar: warme pootjes en een ijskoude kop...  't Was weer een mooi uitgezette rit, waarbij een foutje door het overzetten van het routebestand voor veel puzzelwerk bij de deelnemers zorgde. Tja, je kunt natuurlijk niet alles hebben...
We hadden een geweldig leuke dag met een bijzonder mooie en goed uitgezette rit en aangenaam gezelschap!

16 - 17 maart 2019
Een weekend dat zich nog het beste kenmerkt met "kap op, kap af"... Voor de tweede keer reden we naar Delden om het cabrioseizoen te openen. Dat doe je met een open dakje, als tenminste het weer het toelaat. Vorig jaar te koud en nu te nat? We reden er met een dicht dak naar toe, de temperatuur was - in combinatie met de snelheden van de autoweg - eigenlijk aan de lage kant.


Na het inschrijven en de lunch gingen we met een flink aantal cabrio's naar Delden, waar vlak tegen het centrum een etablissement (De Weijenborg) is gevestigd dat een aantal escaperooms heeft. We zouden ons die middag storten op enkele lastige vraagstukken uit het verleden. Zo was er een Russische spion, een seriemoordenaar en een verdwenen schilderij uit een bekende tv-serie. Ik ga hier niet vertellen hoe je de oplossing vindt, maar het was een inspannend uurtje. Daarna een borrel, gevolgd door een tank-bezoek (ook een cabrio verdient een slokje), een diner en een dansavond...

De volgende ochtend was het een afwisseling van buien en mooi weer. Af en toe zon, mooie wolkenpartijen, zwarte luchten en wat water. Lastig als je open wilt rijden. Kapje open, kapje dicht. Niet te lang wachten met "dicht", want je wordt, als je ergens voor moet stoppen, kleddernat. Een ook je auto vindt dat niet zo fijn. Ondanks dit "gedoe" (dat hoort bij het cabrio-rijden vroeg in het seizoen) was er weer een fraaie rit uitgezet door het Twentse landschap. Mooie vergezichten, bospercelen, boerderijen (van buiten lijken ze op het type Los Hoes) en dorpjes kwamen voorbij. De rit was aangegeven op een uitstekend verzorgde routebeschrijving. Onderweg was een een prima verzorgde lunch. Nadat we terugkeerden was het natuurlijk wachten op de beantwoording van de gestelde vragen die er voor moesten zorgen dat we in de prijzen zouden vallen. Dat is niet gebeurd, en daardoor hadden we ook geen probleem met het vervoer van de prijs, die meestal een behoorlijke omvang heeft. En dat past niet zo geweldig in zo'n cabrio waar je maar twee zitplaatsen hebt...

Na afloop reden we zeer tevreden naar huis. We hadden een mooi weekend, we hadden open gereden en van dat laatste konden we eigenlijk niet genoeg krijgen. Na het stuk snelweg zijn we maar weer gestopt en hebben de kap open gedaan, zodat we vanaf de afslag Kootwijk van de A1tot ons huis dakloos waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten